Banda Island – ett hemligt paradis

solnedgång
Jag är helt övertygad om att Paradiset finns. Jag fann mitt på Banda Island som tillhör ögruppen Ssese islands i Victoriasjön. Ön är liten, ungefär en gånger två kilometer.

Att ta sig dit är inte helt lätt och säg, varierande. Förmodligen är det därför som så få har hittat hit. Först, och beroende på dag, tar man sig till Kasenyi båtläge, inte så långt från Entebbe. Dagen då vi letade oss dit (en måndag så vi kunde åka med Vincent) var det skyfall och vägen var ett slags mellanting mellan sjö och leråker. Väl framme möts man av ett sällan skådat folkvimmel och bärare som slåss om att få bära ut dig och ditt bagage till någon av de avgående båtarna. Bara det att bli buren ut till en båt känns inte helt bekvämt. Damerna bärs i famnen medan herrarna får balansera på bärarnas axlar. Det var en cirkus utan like, jag lovar!

Efter tre timmar med ganska så ordentliga vågor i en båt som är något större dimensionerad än en vanlig eka når man så fram till en paradisstrand omgiven av tropisk grönska.

Men det som jag har lärt mig genom mina besök på paradisöar är att det finns smolk i bägaren. Varje paradis har sin orm. Jag ska berätta mer om insekterna och om hur det är att vakna mitt i natten med en jättetusenfoting i sängen. Fortsättning följer…

Båt till Banda Island

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s