Regn över Lake Mburo

skalle
Regnet öser ner vår sista dag på savannen. Det mullrar och blixtrar utanför vår lilla stuga, där jag nu ligger nedkrupen under ett tjockt täcke med en varmvattenflaska. Vädret är konstigt, det är ju trots allt torrperiod.

Innan regnet, tidigt i morse, gick vi på en tre timmars “nature walk” på savannen. Jag lovar att det var tre timmar, fullspäckade med kunskap om naturen, som skulle fått Fredriks före detta fröken på Kristofferskolan att gråta av lycka. En av parkens kunniga guider tog oss runt savannen.

Vi tittade och jämförde olika djurkranium, vi smakade på medicinalväxter (en art av acasia är förresten bra för att förebygga och bota malaria, fick vi lära oss) , vi studerade termitstackar och sist men inte minst så kom vi djuren riktigt nära till fots. Det var riktigt häftigt.

Promenaden var jätteintressant och slutade med att min son, Fredrik, kom bärande med ett stort vårtsvinskranium under armen som han ville ta med sig hem till sin biologilärare. Jag hävdade dock bestämt att vi skulle åka dit i tullen och tvingade honom att lämna kvar det på marken. “Det som är en del av naturen bör vara kvar där det hör hemma” som vår guide, Moses sa.

Ikväll blir det en sista middag med vår fantastiska guide Amos. Det känns lite sorgligt. Efter 16 dagar i ur och skur på skumpiga vägar och fem punkteringar så blir man ett mycket sammansvetsat team.

Utomhus, öser fortfarande regnet fortfarande ned.

zebra

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s