Långa tankar från Kazingakanalen

flodhästar
“Mamma, jag tycker att mina tankar har blivit längre här i Afrika”, säger min annars ivrigt dataspelande, sjuttonårige son. Efter lite funderande så är jag beredd att hålla med. Tankarna blir längre utan den enorma mängd av yttre stimuli som man ständigt utsätts för hemma, i vardagen. Utan tillhång till elektricitet och internet blir de yttre intrycken mycket mindre.

När man inte längre har en massa måsten, korta puckar, deadlines och snabba beslut som måste fattas så händer det något. Man varvar långsamt ner och börjar tänka längre, långsammare tankar – man blir mycket mer reflekterande.

Just nu bor vi på en Lodge som ligger mitt i Queen Elisabeth nationalpark. Vi har fantastisk utsikt över Kazingakanalen som binder samman Lake George och Lake Edward. Från min säng kan jag ligga och blicka ut över kanalens flodbank, titta på flodhästar som svalkar sig, vattenbufflar, vattenbockar och elefanter kommer för att dricka. Djur kommer och går på ungefär samma sätt som tankarna.

krokodil

Jag har inte ens koll på vilken dag det är. Vår utmärkta guide, Amos, bär vårt öde i sina händer och han gör verkligen sitt bästa för att vi ska få se och uppleva så mycket som möjligt av Uganda.

Vi bor på enkla men bekväma lodger. flodhästarna är alltid närvarande. Man hör deras frustande och dova brölande nätterna igenom. Här på Bush Lodge i Queen Elisabeth nationalpark kan man även höra hyenor skratta och lejon ryta och morra nattetid – nära inpå. Vildmarken finns bara på en armlängds avstånd. Det är häftigt och mycket avkopplande!

flodhästar3

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s